1157618.jpg

Mie syön vain rusinasoppaa, äiti teki muille sekahedelmäsoppaa.

Rusinasoppa
1 l vettä
rusinoita maun mukaan
kardemummaa
kanelia
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja + tilkka vettä

Kuumenna vesi ja lisää rusinat sekaan. Keitä, kunnes rusinat turpoavat ja pehmenevät. Mausta ja maista. Suurusta osanestesuureksella ja jäähdytä. Tarjoile riisipuuron kera.
Kardemumma antaa ihanaa makua tähän! Mikäli ei halua syödä kuumaa kiisseliä puuronsa kanssa, kannattaa tämä tehdä jo edellisenä iltana.

Riisipuuro (tosi iso annos)
4 dl riisiä
vettä
1 l punaista maitoa
½ l sinistä maitoa
nokare voita
suolaa
1 kuorittu kokonainen manteli

Huuhtele riisit siivilässä ja kumoa kattilaan, jonka pohjalla on vettä. Kiehauta, jotta neste imeytyy riiseihin. Tässä vaiheessa voi lisätä nokareen voita, jos ei ole teflon-kattila käytössä... Lisää maitoa ensin vähintään litra sekaan ja hauduta miedolla lämmöllä sekoitellen kypsäksi. Lisää maitoa tarvittaessa. Mausta valmis puuro suolalla ja joulun kunniaksi sekoita mukaan onnenmanteli. Tarjoa rusina- tai sekahedelmäsopan kera.