1775857.jpg

Maailman parasta toscakakkua!
Alkuperäinen ohje Ruokamaailmasta, mutta kuorrutteessa jouduin soveltamaan.
Tässä alkuperäinen ohje ja suluissa miun mitat.

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g voita sulatettuna

75 g voita
100 g mantelilastuja (käytin 50 g lastuja ja 80 g rouhetta)
1 dl sokeria
½ dl maitoa (laitoin tilkan enemmän)
1 rkl vehnäjauhoja (kukkurallinen lusikka)

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää leivinjauhe-vehnäjauhoseos ja maito-voisulaseos, sekoita kevyesti sekaisin. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele + korppujauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Mittaa sillä välin kuorrutukseen tulevat aineet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kuorrute sakenee hieman. Levitä kuorrute tasaisesti esipaistetun kakun päälle ja paista vielä kullanruskeaksi 200 asteessa.

Mantelirouhe sopi vallan mainiosti kakkuun, vaikkakin hieman nätimpi olisi kokonaan lastuista tehtynä. Pohja litistyi hieman kuorrutetta laitettaessa, mutta se oli ihanan mehevää ja kuohkeaa, todella hyvää. Miun vuoka taitaa olla 26 tai 28 cm halkaisijaltaan ja tuplaamalla ohjeen saa normaalikokoisen uunipellillisen piirakkaa.
Tämä on kyllä selkeästi paras tekemäni ja maistamani toscakakku! Suosittelen kokeilemaan ohjetta.

1775929.jpg