Tänään tein sämpylöitä, kun kaapissa ei ollut leipää ja alkoi tehdä tuota taustalla olevaa levitettä mieli... On kyllä ihan paras keksintö ikinä tuo juurimenetelmä tehdä taikinat!
 
1½ dl maitoa
1 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
3 rkl leipäsiirappia
2½ dl sämpyläjauhoja
 
Lämmitä maito ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon hiiva, siirappi ja sämpyläjauhot. Sekoita tasaiseksi ja nosta lämpimään paikkaan kohoamaan. Juuri on valmis, kun se kuplii ja on kohonnut.
 
1 tl suolaa
2½ dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 porkkanaa raastettuna
1 dl punaleima-emmentalia raastettuna
½ dl öljyä
pinnalle juustoraastetta
 
Lisää juureen suola, kuoritut ja raastetut porkkanat, jauhoja ja tilkka öljyä. Alusta taikinaa tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja ja öljyä. Lopuksi vaivaa mukaan juustoraastetta. Leivo taikinasta 12 sämpylää pellille ja anna kohota liinan alla. Ripottele pinnalle juustoraastetta, seesaminsiemeniä, leikkaa koristekuviot tms. Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.
 
Todella hyviä, kuohkeita ja muhkeita. Ja tuo levite, nam... Raastoin porkkanat ihan pieneksi ohueksi silpuksi ja vaivasin taikinaa hyvin, niin koko taikina värjääntyi eikä porkkanat ollut selkeinä palasina. Kunpa aina jaksaisi tehdä omat leivät ja sämpylät..
Levitteen ohje http://cebic.vuodatus.net/blog/2194297/persilja-valkosipulilevite/