305151.jpg

Jauheliha-paprika-sipulikastiketta spagetille


400g jauhelihaa
2 sipulia
1 prk paseerattua tomaattia (200g)
1 prk ruokakermaa (2dl)
1 makea hollantilainen paprika
mustapippuria myllystä
suolaa
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta myllystä
voita/margariinia

spagettia
lihaliemikuutio
nokare voita/margariinia

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Pilko sipulit ja paprikat pieneksi kuutioksi, kuullota sipulit nokareessa voita. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää paprikat ja anna niiden lämmetä pari minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan. Ruskista jauheliha hyvin ruskeaksi ja sekoita joukkoon sipuli ja paprika. Mausta melko vahvasti, suolaakin saa olla aika reilusti, ainakin miun mielestä. Lisää paseerattu tomaatti, hauduta pari minuuttia ja lisää ruokakerma. Jätä muhimaan kannen alle hitaasti.
Sillä välin olet keittänyt kattilallisen vettä, jonne lisätään yksi lihaliemikuutio. Lisää spagettia sopiva määrä ja keitä se al denteksi. Kaada vesi pois ja lisää pieni nokare voita kattilaan.
Lisää annoksen pinnalle parmesaania tai muuta juustoa.

Kastike toimi myös nachojen kanssa!

Yllättävää sinänsä, että en laittanut ruokaan pisaraakaan sweet chili-kastiketta tai oreganoa!
Seuraavan kerran kun teen tätä kastiketta, laitan paprikaa 2 kappaletta.