Pidän carbonara-pastasta, vaikken koskaan aiemmin sitä ollut itse tehnytkään. Ystäväni Anzku on ihan carbonara-guru, jonka innoittamana ja ohjeistamana tänään kokkailin. Ja kylläpä oli hyvää! Linkin takaa löytyy alkuperäinen ohje, tässä on miun mitoilla ja aineilla tehty versio. En yhtään ihmettele, että Anzkun perhe kutsuu tätä herkkupastaksi!

170 g amerikan pekonia
2 dl 15% ruokakermaa
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi
150 g parmesaania
mustapippuria
ripaus suolaa
reilusti persiljaa (kuivattua tai tuoretta)
n. 1/3-½ pkt spagettia
(tilkka pekonista irronnutta rasvaa)

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko pekoni suurehkoiksi paloiksi kuivalle ja kylmälle paistinpannulle. Lämmitä pannua täysillä, kunnes pekoni alkaa kypsymään, laske lämpöä ja paista miedolla lämmöllä ruskeaksi ja rapeaksi. Laita tarvittaessa sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
Sekoita ruokakerman joukkoon kananmunat, raastettu juusto, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteita. Mustapippuria saa olla reilusti, siitähän miilunpolttajan pasta tunnetaan.
Kaada pastasta vesi pois ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon rapeat pekonipalat, juusto-kermaseos ja halutessa pieni loraus pekonista irronnutta rasvaa. Laita kattila hetkeksi takaisin levylle, että juusto sulaa hieman. Sekoita ja tarjoile, koristele pinta halutessasi juustoraasteella, pekonilla ja mustapippurirouheella.

Oijjoijoi että oli hyvää! Parasta pastaa, mitä varmaan koskaan olen itse tehnyt. Anzku kehotti kaatamaan pekonin rasvoineen pastan joukkoon, mutta mulla ainakin sitä irtosi niin paljon, että laitoin vain ihan pienen lorauksen, ehkä ruokalusikallisen makua tuomaan. Ja kyllä se kannatti, toi paljon makua ja mehevyyttä. Laitoin pastaa vain parin annoksen verran, joten tämä oli aika kosteaa ja pekonisattumia oli paljon. Hieman kattilassa lämmittäessä toki kuivahti, muttei kokkaroitunut kananmunakokkeliksi. Kannattaa ehdottomasti tehdä itse pasta carbonaraa! Vie kielen mennessään :)
 
EDIT: Pasta ei ollut moksiskaan jääkaapituksesta. Lisäsin jonkun verran vettä ja sekoittelin, ennen kuin tökkäsin mikroon. Ei kärsinyt mielestäni siitä ja hyvältä maistui seuraavanakin päivänä! Kivasti tuo makua tuo valkosipuli.