Vihdoinkin tein Caipirinha-kakkua juhannuksen kahvipöytään, kakku onkin pyörinyt muissa ruokablogeissa jo pari kolme vuotta. Ei kyllä kakkua ole turhaan kehuttu, tämä on varmaan paras kakku, mitä olen tehnyt, ehkä jopa maistanut. Isäkin antoi parhaan hyydykekakun tittelin, vaikkei niistä pahemmin välitä. Maku on ihanan kirpakka ja kevyt, sopivan kesäisen raikas. Tätä tulee varmasti tehtyä uudelleenkin, pitää käydä ostamassa jemmaan kaupasta tuota drink-mixiä, joka onneksi säilyy pitkään.

20 cm irtopohjavuokaan

150-200 g kanelikeksejä
100 g voita sulatettuna
200 g philadelphia-tuorejuustoa
1 prk flora vispiä (2½ dl)
2-3 dl tomusokeria
2 limetin mehu
5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettua voita. Painele seos pienen irtopohjavuoen pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi, vatkaa joukkoon tuorejuusto, sekoita mukaan caipirinha-mix ja tomusokeria ensin vaikka 2 dl. Maista ja lisää tarvittaessa lisää tomusokeria. Purista limemehut kuppiin ja mikrota kiehuvaksi. Sulata joukkoon huolellisesti kuiviksi puristellut liivatelehdet yksi kerrallaan. Kaada liivatemehuseos ohuena nauhana juustomassan joukkoon, maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi, mieluusti yön yli. Koristele haluamallasi tavalla juuri ennen tarjoilua.

Ai että oli ihanaa! Todella hyvin leikkautuvaa, kirpeänraikasta ja maukasta. Lisäksi tästä tuli todella tasaista, eikä liivatteita ollut yhtään liikaa, vaikka netistä etsiessä ohjeita liivatteet vaihtelivat kolmesta viiteen ja osassa oli juustoa enemmän. Tämä on sitten sekoitus useampia ohjeita, ihan suoraan tätä en mistään ottanut. Mie tykkään ite tosi paljon limestä, joten kakku oli ihan napakymppi. Tomusokeria ei tullut laitettua suositeltua kolmea desiä, vaan hieman vähemmän. Makuasia, jolla kakun kirpakkuutta voi säädellä. Ei siis kannata laittaa kaikkea heti kerralla. Ostin koristeeksi mansikoita, jotka kyllä olivat espanjalaisia, lisäksi siivutin ohuelti limeä. Ei koristelut menneet taas yhtä hyvin kuin muilla bloggaajilla, mutta tästäpä sitä oppii. Täyte kannattaa tuplata, jos tekee isompaan vuokaan.



Tässäpä annospala kakkua, kakusta leikkaisin vain 8 tasakokoista palaa, jos käytössä tämä ohje ja 20 cm vuoka. Kuvasta huomaa, kuinka tasainen hyydykemassa on ja kuinka nätisti se leikkautui. Keksipohja oli aika ohut ja sitä nostin reippaasti vuoan reunoille, niin näytti kivalta reuna vuoasta otettuna. Ai että, kun rupesi tekemään mieli tätä kakkua...