tiistai, 26. syyskuu 2006
Tämä
ruokalaji on olevinaan venäläinen, mutta venäläiset sanoo että tämä on
suomalaisten keksintö. Miulle se on ihan sama, sillä hyvä että joku on
tämän keksinyt. Ehkä kotikeittiön yksi helpoimmista ja täydellisimmistä
makuelämyksistä! Itse pidän isosta kasasta smetanaa ja taiteilen aina
niin että saan mahd paljon lisukkeita kurkun päälle. Vieläkin hunajaa
leuassa... x)
Tämä on hieman juhlavampi maultaan ja ulkonäöltään, joten sopii mainiosti esim. su-päivälliselle.
1 irtosuolakurkku/hlö
1 prk smetanaa/2 hlö
hunajaa
Leikkaa
suolakurkuista (itse suosin pikkukauppojen irtotavaraa) veneenmallisia
lohkoja tai viipaleita. Asettele suolakurkut joko isolle vadille tai
pikkulautasille. Annostele viereen nätiksi keoksi smetanaa ja lurauta
päälle hunajaa tai laita kiinteämpää nokare smetanan viereen.
Tarjoile kylmänä.
Kommentit