305072.jpg

Tämä ruokalaji on olevinaan venäläinen, mutta venäläiset sanoo että tämä on suomalaisten keksintö. Miulle se on ihan sama, sillä hyvä että joku on tämän keksinyt. Ehkä kotikeittiön yksi helpoimmista ja täydellisimmistä makuelämyksistä! Itse pidän isosta kasasta smetanaa ja taiteilen aina niin että saan mahd paljon lisukkeita kurkun päälle. Vieläkin hunajaa leuassa... x)
Tämä on hieman juhlavampi maultaan ja ulkonäöltään, joten sopii mainiosti esim. su-päivälliselle.

1 irtosuolakurkku/hlö
1 prk smetanaa/2 hlö
hunajaa

Leikkaa suolakurkuista (itse suosin pikkukauppojen irtotavaraa) veneenmallisia lohkoja tai viipaleita. Asettele suolakurkut joko isolle vadille tai pikkulautasille. Annostele viereen nätiksi keoksi smetanaa ja lurauta päälle hunajaa tai laita kiinteämpää nokare smetanan viereen.
Tarjoile kylmänä.