400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
vehnäjauhoja
vettä
suolaa
pippuria
voita

Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi hakkelukseksi. Paista jauheliha melko tummaksi, lisää pannulle sipulisilput ja jatka kypsentämistä niin, että sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada valmis jauhelihaseos kattilaan. Huuhtele ja kuivaa paistinpannu. Sulata pannulla voita isohko kimpale ja ruskista siinä jauhoja. Varo polttamasta, tapahtuu nopeasti! Kun jauhomössö on tosi tummanruskeata, lisää pannulle varovaisesti vettä, suunnilleen puolisen litraa. Anna kastikkeen hautua hetken aikaa pannulla, ennenkuin kaadat sen jauhelihaseoksen päälle kattilaan. Lämmitä kiehuvan kuumaksi ja anna hautua koko komeuden hetken aikaa.
Tällä välin olet valmistellut lisukkeet, kuten makaroonit, perunat tai salaatin.

HUOM:
Hyviä lisiä peruskastikkeeseen ovat (kiitos Saijalle vinkistä!)
- suolakurkkuja pieniksi kuutioiksi leikattuna
- ketsuppia pieni turaus
- pieni loraus kermaa tai nokare tuorejuustoa
nämä kun yhdistää peruspohjaan niin nam nam.
Jos meinasit lisätä kermaa enemmänkin, niin vähennä veden määrää peruskastikkeesta!