Tämä salaatti on juhlavaa tarjottavaa ja raaka-aineet ovat hyviä, mutta arvokkaita.

1 jäävuorisalaatti
1 kurkku
1 rs viinirypäleitä (mielellään tummia)
1 prk hillosipuleita
½ Mustaleima Emmentalia tai Kainuun juustoleipää
1 punasipuli
1 pkt poroa vakuumipakkauksessa (100g)

Leikkaa jäävuorisalaatti kuutioiksi, kurkku puoliympyröiksi, halkaise viinirypäleet ja poista siemenet, valuta hillosipulit, suikaloi sipuli ja silppua poro kuutioiksi. Leikkaa juustosta tikkuja tai kuutioita, ei liian pieniä.
Kokoa salaatti laakealle vadille, pohjalle jäävuorisalaatti, sitten kurkku, päällimmäiseksi poroa ja juustoja sekä viinirypäleitä. Muut sinne väliin kivasti, voi jopa vähän sekoittaa.
Kastikkeeksi balsamicoa ja oliiviöljyä tai marinoi punasipuli balsamicolla, suolalla, sokerilla ja öljyllä.
Anna salaatin maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä patonkia.