maanantai, 25. syyskuu 2006
Tzatziki
½ kurkku
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
minttua
pippuria
öljyä
patonkia
Valuta jogurttia hiukan, raasta kurkku hienoksi ja purista neste huolellisesti pois. Murskaa valkosipuli. Yhdistä aineet, mausta suolalla ja pippurilla ja lurauta hieman öljyä joukkoon. Anna maustua kylmässä pari tuntia, tarjoile esim. patongin kera tai pihvien lisukkeena. Kannattaa lisätä kurkkua, mikäli lopputulos on liian jogurttinen.
Kreikkalaista jogurttia myydään hyvinvarustelluissa kaupoissa 1kg sankoissa. Voit käyttää myös Bulgarian jogurttia valutettuna.
Minulla on Kreikasta ostamaani tzatziki-mausteseosta, jonka kanssa saa olla melko varovainen. Siinä on suola ja ihmeellisiä aineosia, mutta takuuhyvää tulee kuitenkin joka kerta.
Kommentit