Olen tehnyt tällä ohjeella jo vuosikausia pasteijat ja nämä ovat aina olleet myyjäisissä suosittuja. Näin ei tarvitse laittaa täytteeseen kananmunaa sidosaineeksi, ja samalla tuorejuusto maustaa ja antaa kivan rakenteen täytteeseen. En muista paljonko tuosta täytteestä tulee, eli voitaikinaa saattaa kulua pari kolmekin pakettia... Tästä täytteestä voisi tehdä vaikkapa pellillisen lihapiirakkaakin?

1 pkt voitaikinalevyjä
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 dl riisiä keitettynä
100 g valkosipulituorejuustoa
suolaa
mustapippuria
unikonsiemeniä
kananmunaa voiteluun

Sulata taikinalevyt pellillä. Keitä riisi pakkauksen mukaan kypsäksi, jäähdytä.
Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla, anna jäähtyä hieman ja lisää tuorejuusto, lisää mausteet ja keitetty riisi. Jaa puolitetuille taikinalevyille täytettä ja sulje reunat tiiviisti. Pistele jokaiseen pasteijaan muutama reikä haarukalla, voitele kananmunalla ja ripota päälle unikonsiemeniä.
Paista 225 asteessa kullanruskeiksi.

VINKKI : Älä lisää tuorejuustoa täyteaineksiin, jos ne ovat vielä kuumia. Muutaman kerran olen saanut jäähdyttää täytettä vaikka kuinka kauan, että juusto taas jähmettyisi... Ei ollut hauskaa odotella..