Kävin tällä viikolla porukoilla ruokavieraana. Olivat paistaneet tota lihaa jo ennen miun tuloa, vastuulleni jäi sitten loput ruoasta. Pakastimessa oli suppilovahveroita, laitettiin pari pussia, oiskohan ollut jotain 400g ? Noh, kuitenkin sopivasti 4 hengen ruokailua varten, jäi vähän ylikin. Kinkun paistoliemestä tekemäni kastike oli melko suolaista ja kun en kerennyt keittää siihen kahvia lisukkeeksi...

1 hunajamarinoitu porsaan kassler tai joku muu lihamötikkä

suppilovahveroita (tai muita sieniä)
1 sipuli
3 dl kermaa
3 rkl soijakastiketta
suolaa
valkopippuria
voita

lihan paistoliemi
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kotitekoista omenahilloa
½ sitruunan mehu
ripaus sokeria
mustapippuria

Paistettiin kinkkua jotain 3h 175 asteessa, lisättiin potkua loppuajaksi 250 asteeseen kun isä huomasi, ettei paistomittari ollut pompsahtanut ylös... Ja mie pidän ylikypsästä porsaasta!
Noh, paista sellaiseksi kuin itse tahdot...

Valuta paistoliemi pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi, sekoita jauhot kermaan ja lisää kasariin, purista mukaan sitruunamehu ja mausta hillolla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää mitä huvittaa, kunnes maku miellyttää. Mie pidän paksusta kastikkeesta, joka pysyy hyvin haarukassa eikä valu lautaselle...

Sulata pakastetut sienet tai käytä tuoreita, paista pannulla niistä neste pois. Ota sienet pannulta ja lisää iso nokare voita, lisää pieneksi hakattu sipuli ja sienet, ruskistele ja kypsytä kunnes sienet ovat pehmeitä. Lisää kerma ja mausteet ja hauduttele valmiiksi.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoile ohueksi leikattu liha kastikkeiden ja riisin kera, lisukkeeksi raikasta salaattia (joka meillä oli rakuunaiset hölskykurkut) ja lisänä reilusti vettä, on aikas suolanen setti!