526341.jpg

Ostin tuossa joku aika sitten tölkin, josta tulee 6 croissanttia, itse pitää vaan kääriä ja paistaa ne. Nyt ne oli sitten pakko valmistaa, kun viimeinen käyttöpäivä oli eilen. Nämähän oli tarkoitus alunperin valmistaa jo aikoja sitten, mutta kun tuli suunnitelmiin muutoksia... Myöhäinen aamiainen :) Suosittelen nauttimaan kiireettömästä aamusta esim. tällä tavoin, ihanaa.

1 tlk paistovalmiita croissantteja
1 kananmuna
juustoraastetta

Avaa tölkki, rullaa taikinapötkö auki ja irrota palat toisistaan. Leikkaa leveään päähän 4 cm viilto kohti croissantin kärkeä ja rullaa löysästi kiinni. Ennen rullausta voit täyttää croissantteja esim juustoraasteella. Voitele croissantit kananmunalla ja paista ilman kohotusta 200 asteisessa uunissa n. varttitunti.
Kuvassa taustalla on juustolla täytetty ja kuorrutettu croissantti, täytteenä kinkkusiivu. Edessä on normaalin voisarven täytteenä sinihomejuustoa ja vadelmahilloa. Juomana kaakaota.