529200.jpg

En keksinyt mitä jauhelihasta tekisin ja vieraitakin oli oletettavissa, niin teinpäs sit pizzaa. Sitä tuli 1 kokonainen ja about 1/3 pellillinen. Täytteet oli periaatteella mitä kaapista löytyy, kun tähän nyt ei oltu varauduttu. Kuvassa sitä pikkupizzaa.

3 dl vettä
vajaa 2 pss kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1-2 rkl öljyä

Lämmitä vesi +42 asteiseksi ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva ja suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhoista, lisää öljyä ja vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota vedottomassa paikassa. Valmista sillä välin täytteet ja lämmitä uuni 250 asteeseen.

400 g naudan jauhelihaa
5 pientä sipulia (eli ehkä 2 isoa)
400 g paseerattua tomaattia
mustapippuria
suolaa
sweet chili & pineapple saucea

Pilko sipulit hienoksi ja lisää ne hyvin ruskistetun jauhelihan joukkoon. Mausta reilusti ja lisää paseerattu tomaatti, anna hautua hetken aikaa, että ylimääräinen neste haihtuu.

isoon pizzaan lisäksi 2 prk ananasrenkaita, 3 tomaattia, juustoraastetta
kolmasosapizzaan lisäksi 1 prk ananasta ja aurajuuston jämät, juustoraastetta

Pilko ananakset ohuiksi paloiksi ja viipaloi tomaatit. Taputtele tai kauli taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä päälle tasaisesti jauhelihakastiketta. Lisää päälle ananaspalat ja tomaatit, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista. Mahdollisesta ylijäävästä taikinasnita voit tehdä pikkupizzan ja käyttää loput täyteaineet siihen. Paista pizzat 250 asteisessa uunissa kullanruskeiksi.