655765.jpg

Vanhempien luona taas niitä Portin lihoja testailimme.
Tällä kertaa oli joku omenamarinadi tuossa possun köntsässä mutta en mie kyllä sellaista makuvivahdetta siellä havainnut. Tämä ruoka toimii aina.

n. 1 kg Portti omenamarinoitua possua
paistopussi
paistomittari

2 x 750 g Oolannin lohkoperunoita
½ dl öljyä
rosmariinia
paprikajauhetta
timjamia
maustepippuria
suolaa
sipulijauhetta
½ rkl härkä-punaviinifondia
muutama pisara tabascoa

1 prk Portti demi glace saucea
1 rkl vahvaa sinappia
1 prk kuohukermaa
1 rkl härkä-punaviinifondia
tabascoa
½ dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
½ rkl viherpippureita
½ rkl rosépippureita

jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
muutama uusi sipuli varsineen

Laita liha paistopussiin ja tökkää mittari keskelle lihan paksuinta osaa. Paista n. 150 asteessa kunnes liha on sopivan kypsää mittarin mukaan. Me pidämme ylikypsästä, joten mittari näytti parhaimmillaan sisälämmöksi jopa +93c, aikaa kului pari kolme tuntia... Tee reikä pussiin ja valuta paistoliemi pois ja laita lihapala lautaselle, vuoraa foliolla ja pyyhkeellä ja anna tekeytyä noin varttitunti.
 
Levitä jäiset perunalohkot syvälle uunipellille. Sekoita öljyn joukkoon mausteita makusi mukaan ja sivele seos tasaisesti perunoiden päälle. Paista 225 asteessa n. 25 minuuttia. Sekoita perunoita paiston aikana pari kertaa, että lopputulos on tasainen ja makuaineet tarttuvat kaikkialle.
Laitoin perunat uuniin, kun paistomittari lihassa näytti n. 70 astetta.

Kun laitat perunat uuniin, aloita tekemään kastiketta. Kaada kastikepohja kasariin ja lämmitä se. Vatkaa joukkoon sinappi ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja veteen sekoitettu jauho, vatkaa hyvin ja anna kiehua kypsäksi. Murskaa morttelissa pippureita ja mausta kastike sillä. Lisää makusi mukaan myös tabascoa ja fondia. Anna kiehua miedolla lämmöllä tarjoiluun asti.

Tarjoile lisänä perussalaattia ja vettä. Hyvää, helppoa ja nopeata!