773025.jpg

Sori huono kuva!
Eli otin eilen illalla jääkaappiin toisen Snellmannin pihvin sulamaan, ja sitten tuntia ennen valmistusta pöydälle huoneenlämpöön.

1 pihvi
2 dl ruokakermaa
3-4 vettä
3/4 uutta sipulia
2 rkl härkä-punaviinifondia
½ dl vehnäjauhoja + tilkka vettä
mustapippuria
1 kuutio aurajuustoa
lohkoperunoita

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista lohkoperunat.
Pilko sipuli hyvin pieneksi silpuksi ja lisää silppu kattilassa yhdistettyyn maitoon ja kermaan. Lämmitä miedolla lämmöllä ja suurusta vehnäjauhoilla. Lisää lihafondia makusi mukaan ja ripaus pippuria. Keitä, kunnes kastike on suurustunut sopivan paksuksi ja lisää aurajuustomuruset. Kuumenna, älä keitä. Lopussa voit lisätä uuden sipulin vihreän varren silputtuna.
Paista pihvi öljytyllä pannulla ja kokoa annos. Voit koristella annoksen vihreällä sipulinvarrella ja nokareella aurajuustoa.
Lisänä kirsikkatomaatti-sipuli-oliivisalaattia.

Herkullista ja varsinkin aurakastike oli loistavaa!
Lopusta kastikkeesta teen joko porokeittoa tai pastakastiketta.