1014680.jpg

Joskus aikoja sitten joku kaverini teki tämäntyylistä ruokaa ja idea jäi muhimaan.
Samoin jääkaapissa oli yksinäinen suolakurkku, joten siitä se idea sitten lähti.

290 g naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 rkl oivariinia
1½ rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
2 rkl lihafondia
mustapippuria
ripaus suolaa
turaus ketsuppia
3 valkosipulinkynttä
1 suola/maustekurkku

perunoita
maitoa
suolaa
nokare voita

Ruskista jauheliha ja lisää hienoksi pilkottu sipuli. Sulata nokare voita ja lisää kuplivan voin joukkoon jauhoja. Ruskista jauhoja, varo kuitenkin polttamasta pohjaan. Lisää varovasti vettä ja sekoita jauhoseos hyvin veteen. Anna kiehua ja kypsyä vielä hetki. Lisää ruskistettu sipuli ja jauheliha, purista valkosipulinkynnet joukkoon ja mausta kastike fondilla ja pippurilla. Lisää turaus ketsuppia ja kuutioitu suolakurkku lopuksi, anna hautua vielä muutama minuutti. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
Tee lisäksi perunamuusia ja salaattia, tarjoile.

Myöhemmin joukkoon puristettu valkosipuli ei pala ja maustaa ehkä normaalia vahvemmin. Suolakurkku tuo kivaa vaihtelua peruskastikkeeseen ja maku oli muutenkin loistava - varsinkin kun tein lisäksi pitkästä aikaa itse muussia. Nam :)