1037256.jpg

En ole aikoihin syönyt kunnon makaroonilaatikkoa, joten oli korkea aika tehdä sitä.
Tämä oli niin hyvää, ettei edes ketsuppia tarvinnut!

290 g naudan paistijauhelihaa
3 sipulia
mustapippuria
ripaus suolaa
paprikajauhetta
2-3 rkl härkä-punaviinifondia
vettä
1 pss makaroonia
2 tomaattia
juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon kuullottumaan hienonnetut sipulit. Anna muhia hetken, mausta ja lisää fondi + vettä. Keitä makaroonit puolikypsäksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä, valuta ja lisää kattilaan jauhelihakastikkeen sekaan. Tässä vaiheessa seoksen reunaan tulisi yltää nesterajan.
Kaada  seos  uunivuokaan ja  ripottele päälle  viipaloidut tomaatit.  Lisää juustoraaste ja paista 200 asteessa kullanruskeaksi. 
Tarjoile lisänä salaattia ja halutessasi ketsuppia.

Tosi hyvää, lihaliemeen tehty makaroonilaatikko on lempparia, kun en tykkää yhtään munamaito-laatikon koostumuksesta, mausta tai ulkonäöstä.
Pitkästä aikaa käytin myös sarvimakaroonia enkä varioinut mitenkään suuremmin :)