1146480.jpg

Jouluruokien kunkku ei ole kinkku, vaan lanttulaatikko!
Olisin tehnyt tämän mieluusti valmiista kaupan soseesta, mutta kun ei ollut. Ostin n. 1,5kg painoisen lantun, josta käytin n. 1kg verran, lopun kohtalon näette jouluaaton jälkeen...
Annoksesta tulee 2x 0,85l vuokaa.

1 kg lanttua kuorittuna
2 dl kuohukermaa
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
5 rkl siirappia
suolaa
maustepippuria
muskottipähkinää
pinnalle korppujauhoa kuviointiin

Paloittele lanttu, kuori ja huuhtele. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsän keltaiseksi ja valuta vesi pois. Survo lantut soseeksi. Sekoita korppujauhot kermaan ja lisää seos turvottuaan lanttusoseen joukkoon. Lisää myös kananmunat ja mausta siirapilla. Tarkista suola, lisää sitä ja muskotti sekä pippuri. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
Paista 175 asteessa kullanruskeaksi, eli n. tunti.

Pakastimeen menee tämäkin, maistoin valmista laatikkoa eli lootaa ja hyvää oli! Aattona lämmitettäessä lisään pinnalle hieman voita ja kermaa mehevöittämään lopputulosta.
Muutama vuosi sitten taisin viimeksi (muistaakseni) tehdä laatikoita itse ja sillon ainakin oli eri ohje käytössä, nyt lähinnä sovelsin omasta päästä tuon ohjeen.