1409100.jpg

Mie tein viemisiksi vanhemmille pääsiäisenvärisen hyydykekakun, jonka yritin koristella nätisti.
No, koristeluajatus meni päin metsää siinä vaiheessa, kun laitoin vuoan päälle elmukelmua ja se päätti tarrata kakun pintaan kiinni vieden isolta alalta pinnan...
Yritti matkia tuo koristelu lopulta varmaan pajunoksaa.
Huomaa ettei oikein tuota taiteellisuutta löydy :D
Tuo tarjoiluvati on ikivanha Arabian auringonkukka-kuvioinen, ihana.

Huijauskakku-nimi tulee siitä, ettei tuossa oikein ole niitä perinteisinä pidettyjä hyydykekakun raaka-aineita. Ohje ihan omasta päästä ja mitat suuntaa-antavia.

11 palaa koulunäkkiä
vajaa 100 g margariinia/voita
sokeria
kanelia

n. 500 g partaäijää
4 vauvanruokapurkkia mangososetta
sokeria
vanilliinisokeria
vaniljasokeria
tilkka keltaista tuoremehua
8 liivatelehteä

koristeeksi vaikkapa kahvipapumakeisia

Muserra näkkärit pussissa vaikkapa kaulimella. Lisää joukkoon sokeria ja kanelia, lisää sulatettu rasva. Maista tarvitseeko sokeria lisätä, mutta jos käytät keksejä niin sokerin voi unohtaa kokonaan.
Seos saa tuntua sekoitushetkellä melko rasvaiselta, sillä näkkäri imi sitä aika hyvin ja lopputulos oli hieman liian mureneva eikä ollenkaan rasvainen. Taputtele seos irtopohjavuoan (mulla taitaa olla 28cm) pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jogurtin joukkoon purkkimangosose ja mausta mieleiseksi sokereilla. Puserra liivatteista vesi pois ja liota lehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa liivateseos huolellisesti jogurttiseokseen ja kaada jähmettyneen pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään pari kolme tuntia jääkaapissa.

Koristele ja tarjoile vahvan kahvin kaverina.

1409162.jpg

Tässä kuvaa vielä onnistuneesta rakenteesta :)
Hyvä suoritus sinänsä ilman mitään mittaamisia ja vuosiin en oo lehtiliivatettakaan käyttänyt.
Harmittaa kyllä vieläkin tuo kakun pinta!