1462865.jpg

Pari kaveria oli lauantaina luonani syömässä ja siitäpä sain oivan idean leipoa pitkästä aikaa, kerrankin kun on vieraita ja muitakin herkuttelemassa :)
Koska aikaa ei ollut paljon ennen vieraiden saapumista, ajattelin testata uudet silikooniset muffinsivuoat :)
Nopeata ja todella hyvää oli kaikkien mielestä ja saipa oman osuutensa perhekin.
Kiitos S ja L kivasta illasta!

3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ levy vaaleata taloussuklaata
1-2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
100 g voita sulatettuna
1½ rkl murukahvia

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lämmitä tilkkanen maitoa mikrossa ja liuota siihen murukahvi - saa olla aika vahvaa. Rouhi suklaa veitsellä tai vuole juustohöylällä lastuja. Sekoita kaikki loput aineet kuiviin aineisiin ja jaa taikina muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa noin varttitunti.
Miulla tuli 12 silikoonivuokaa ja oiskohan ollut 7 paperivuokaa, joten aika iso taikina oli.

Arkailin vähän kahvin kanssa, mutta olisihan sitä saanut ehkä hieman vielä enemmän ollut. Suklaata oli varsin sopivasti ja maku oli tosi kiva, näitä voisi tehdä toistekin!
Käytin myös ensimmäistä kertaa elämässäni silikoonivuokia, joten nekin olivat oikein positiivinen yllätys, valmiit leivokset kun oikein pompsahtivat pois hieman vuokaa venyttäessä. Seuraavaksi pitää testata kakkuvuoka...
Suklaana käytin siis lähinnä maitosuklaata muistuttavaa taloussuklaata, mutta ohjeeseen voi käyttää ihan hyvin mitä tahansa leivontaan soveltuvaa suklaata omien mieltymystensä mukaan.