1673493.jpg

Muistuipa mieleeni Ainon (Herkkuja ruokapöytään) valmistama soppa,
kun mietin illallisen tekemistä.
Tosi harvoin tulee keittoja syötyä ja perunamuusin jämistä ajattelin jotain muuta kuin iänikuista perunavelliä tehdä. Muokkailin vähän Ainon ohjetta makuuni soveltuvaksi - enkä muuten ihmettele yhtään kehuja maailman samettisimmasta keitosta...
Tässäpä oiva soppaohje, nam!

2 dl perunamuusia
1 prk kidneypapuja
370 g valkosipulista tomaattimurskaa
1-1½ dl 5% ruokakermaa
sweet chili saucea
mustapippuria
paprikajauhetta
kasvisfondia
1 tl sokeria
2-4 rkl balsamicoa

Lisää kattilaan perunamuusin kaveriksi huuhdotut ja valutetut pavut sekä tomaattimurska, huuhtele purkki vedellä kattilaan. Anna kiehua hetken aikaa ja mausta. Lisää kerma ja anna hautua taas hetki. Soseuta sauvasekoittimella ja anna taas kiehua. Tarkista maku ja lisää juuri ennen tarjoilua balsamico.
Lisänä valkosipulisia crostini-krutonkeja ja persiljasilppua.

Todella maukasta, pehmeän samettista ja sopivasti potkua.
Varmasti tulen tekemään tätä keittoa uudestaan ja täytyypä hehkuttaa kavereillekin.
Tässä yhdistyy monta lemppariainettani, kuten pavut ja balsamico. Ja se mikä ihmetytti itseäni, niin en laittanut ruokaan sipulia, vaikka laitan sitä about kaikkeen :) Sekin varmaan toimisi hyvin tässä!