1694206.jpg

Jostain viime aikoina ilmestyneistä ohjelehtisistä oli varmaan idea jäänyt kytemään...

1 iso kukkakaali
ripaus suolaa
tilkka etikkaa
2 uutta sipulia varsineen
3 juuston ruokakermaa
nokare olympia-sulatejuustoa
mustapippuria
100 g kinkkua
juustoraastetta

Leikkaa kukkakaalin kukinnot pieniksi lohkoiksi ja keitä niitä suola-etikkavedessä muutama minuutti.
Sulata sulatejuustoa paistinpannulla, lisää juustokerma ja mausta mustapippurilla. Lisää viipaloidut uudet sipulit ja kinkku. Anna kiehahtaa, älä keitä.
Kaada kukkakaaleista vesi pois ja levitä vuokaan. Kaada kastike päälle ja paista 225 asteessa (grillivastuksen alla) kullanruskeaksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Hyvää, vähän uudenlainen ohje. Alunperin ei kyllä pitänyt laittaa sipulia ja kinkkua. Jos vielä joku päivä uskaltautuisi tekemään kesäkeittoa... Ja pinaattilettuja.