1735019.jpg

Sain tuossa joku viikko sitten monta pakettia Philadelphia-tuorejuustoja Buzzadorilta.
Nyt niitä sitten olen yrittänyt tunkea joka paikkaan ja sitten muistin että joskus ruokablogeissa väsäiltiin tuoreita sämpylöitä kera tuorejuustojen.
Eli google laulamaan ja sitten löytyi tämä Vilijaanan pieni ohje, jolla sitten sämpyläni tein.

3 dl vettä
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kaurahiutaleita
4-5 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä + pyörittelyä varten käsiin tilkkanen

Lämmitä vesi mikrossa n. 42c-asteiseksi (mulla 30s). Lisää murennettu hiiva ja suolaa. Vispaa rakenne sekaisin ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi ja lisää kaurahiutaleet. Lisää kevyesti vatkaten vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, vaikka muuten saakin olla aika löysää. Lisää vielä öljy ja sekoita se huolella taikinaa. Peitä kulho liinalla ja laita mikroon n. puoleksi tunniksi kohoamaan. Mikroa ei siis laiteta päälle, vaan mikrossa ei käy veto ja se on vähän lämpöisä :)
Sekoita taikinaa nuolijalla ja kostuta kädet öljyllä. Muotoile taikinasta 12 sämpylää leivinpaperin päälle pellille ja ripottele pinnalle vaikkapa unikon/seesaminsiemeniä ja juustoraastetta. Miulla oli puolet unikkoa ja puolet ihan tavallisia, kun ei juustoa ollut kuin pakastimessa.
Paista 200-225 asteessa kypsiksi eli n. varttitunti.

Kuten muissakin blogeissa on todettu, olivat sämpylät pehmoisia ja makoisia. Miusta vaan tuntui ettei nuo ruskistu millään, eli ilmeisesti tummemman lopputuloksen saisi voitelemalla esim siirappivedellä. Tai sitten miun uunini on rikki. Ihana oli tehdä pitkästä aikaa jotain käsillä ja onpahan aamuksi sitten leipää :)
Niin ja pitääpä todeta, että ihan se perinteinen Philadelphia on parasta.