1855653.jpg

Taas pakastimen sisällöstä loihdittua ruokaa.
Mukava makukombinaatio, joka toimii aina. Suosittelen myös filotaikinan täytteeksi.

1 pkt piirakkataikinaa
200 g fetajuustoa
1 iso sipuli
1 pss pinaattia
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 keltuainen
mustapippuria
ripaus suolaa
valkosipulijauhetta
2 tomaattia
emmental-juustoraastetta

Muussaa kulhossa fetajuustoa tahnamaiseksi seokseksi. Lisää kermaviili sekä sulatettu pinaatti ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon hienoksi silputtu sipuli sekä mausta. Lisää 2 munaa ja lisäksi 1 keltuainen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Sulata taikina ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pelkkää pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kaada täyte päälle ja lisää pinnalle viipaloidut tomaatit sekä juustoraaste. Paista vielä vajaa tunti 200 asteessa, kunnes piiras on kauniin kullanruskea ja täyte hyytynyt.
Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.

1855693.jpg

Tässä kuva vielä paistamattomasta piirakasta, nätin hennonvihreä täyte sekä tomaatitkin näkyy. Hyvää oli, täyte oli maistuva ja sopivan hyytynyt, lienee ylimääräisen keltuaisen ansiota. Varmaan olikin eka kerta kun teen jotain pinaatista blogikaudellani! Tämä olisi muuten ihan loistava illanistujaistarjottava.

Idea täytteestä muhi päässäni, osallistuin vuosia sitten lakto-ovovegenä ollessani kasvisruokakurssille ja siellä tehtiin filotaikinasta feta-pinaattipiirakkaa ja se oli todella hyvää. Ajattelin, että jos taas vuosien tauon jälkeen kävisi jollain Vapaaopiston kokkikurssilla, hieman omaa aikaa kiireiseen syksyyn.