2035324.jpg

Vietin tänään vapaapäivää siivoten ja paikkoja kuntoon laittaen, sekä pyykäten.
Jotain ruokaa piti saada, mutta aikaa lieden ääressä seisomiseen ei ollut, joten googlasin mielikuvien perustella jauhelihapannaria ja päädyin muokkaamaan omaan makuuni sopivaksi reseptiä, jonka löysin Ullan pullan ja keitosten ohjeista.

4 dl maitoa
2 dl 5% ruokakermaa (loppui maito kesken)
4 kananmunaa (olivat ihan pieniä)
3 dl vehnäjauhoja
400 g jauhelihaa
3 isoa tomaattia
1 pss sipulikeittoaineksia
1 prk kermaviiliä
mustapippuria
tilkkanen lihafondia
kuivattuja sipulilastuja
paprikajauhetta
juustoraastetta

Sekoita maito (ja kerma) sekä kananmunat sekaisin, lisää hyvin vatkaten jauhot joukkoon. Anna turvota täytteen valmistamisen aika.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon pieneksi kuutioidut tomaatit. Kiehauta ja lisää sipulikeittoainekset sekä kermaviili joukkoon ja ota pois levyltä. Tarkista maku ja lisää mieleisiä mausteita tarvittaessa. Anna jäähtyä hetki ja levitä leivinpaperin päälle syvälle uunipannulle. Kaada päälle taikina ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-225 asteessa kullanruskeaksi ja kypsäksi.
Lisäksi oli perussalaattia ja kastiketta, päälle laitoin muutaman Valion cheddarjuustokuution.

Maku oli tosi jees, kun lisäsi alkuperäiseen ohjeeseen mausteita. Tuohon sopisi suurempikin kasvislisä, mutta mulla ei nyt oikein kaapeissa ole mitään... Varmaan noista lisäyksistä johtuen jauhelihamassa jäi pohjalle ja leikatessa osa jäi pellille, joten varmaan kannattaisi laittaa jauhelihaseosta taikinan päälle tai sekoitella vähän sekaisin koko komeutta ja sitten vasta lisätä juustoa. Ja alunperinhän mietin tomaattien laittamista siivuina päälle... Joka tapauksessa, tässäpä helppoa ruokaa, jota ei pahemmin tarvitse vahtia. Salaattia tämä kuitenkin kaipaa kaverikseen.