2138271.jpg

Itsenäisyyspäivän illaksi tein Herukanlehtijuoman kaveriksi pieniä coctail-paloja, alunperin piti pohjana olla krustadi-kuoria, mutta niitä ei maailman suurimmasta Prismasta löytynyt, joten piti ottaa sitten Väinämöisen Palttoonnappeja tilalle. Iltaa vietin perheen luona.
Krustadeja jos joku Joensuusta löytää, niin kaupan saa kertoa miullekin :)

100 g kylmäsavuporoa leikkeleenä
1 punasipuli
4 tuoretta herkkusientä
1 iso prk creme fraichea
rosépippuria
mustapippuria
suolaa
väinämöisen palttoonappeja
persiljaa koristeeksi

Hienonna (mie tein kokonaan tupperin pikakokilla) poro pieneksi kuutioksi, hienonna herkkusienet pieneksi kuutioksi, silppua sipuli hienoksi silpuksi ja murskaa pippurit hienoksi jauhelmaksi. Yhdistä poro, sipuli ja herkkusieni, lisää ranskankerma ja sekoita. Mausta makusi mukaan pippureilla ja suolalla.
Anna tahnan makuuntua ja jäähtyä jääkaapissa, lisää halutessasi liivatetta joukkoon ja pursota palttoonapeille (tai niille krustadeille) ja koristele persiljatupsulla.

Mainioita aperitiivin kavereita tai alkupalalautasella. Todella hyvää, vaikkakin rukiinen pohja vie hieman terää tahnalta. Pohjaksi kävisi myös esim. vaalea paahtoleipä.