Tein viime viikonloppuna Runebergin kunniaksi kakkua Yhteishyvän ohjeella.


200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksin/piparinmuruja (mulla Pirkka kuviokeksejä)
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa (voi laittaa myös ½ tl manteliaromia)
1½ dl maitoa (tai omppumehua)
kostutukseen 1 dl vettä + loraus Jaloviinaa (en käyttänyt kaikkea)
pinnalle vattuhilloa
kuorrutukseen 1 dl tomusokeria + ½ rkl vettä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. Mausta taikina kardemummalla tai aromilla. Sekoita neste viimeisenä joukkoon. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 50-70 minuuttia.

Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla alkoholilla ja levitä pinnalle vattuhilloa. Valmista kuorrute tomusokerista ja vedestä, laita pieneen pussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota koristereunus kakulle ja anna kuorrutteen kovettua.

Kakku oli todella hyvää, mutta olisi kannattanut kostuttaa sittenkin hieman enemmän :) Mukavaa vaihtelua perinteisille Runebergin tortuille ja pohja kävisi hyvin myös kuivakakuksi.