1246982804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joskus keväämmällä tein pizzaa, jonka täytteiksi upotin kaikki kaapeista löytyneet jämät tai vanhaksi menevät tuotteet.

3 dl vettä
1½ pss kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1 rkl öljyä

paseerattua tomaattia
sipulia
ohuen ohutta leikkelettä (ehkä savustettu kinkku)
ananasta
purkkiherkkusieniä
tomaattia
aurajuustoa
juustoraastetta


Sekoita hiiva osaan jauhoja ja lisää +42 asteiseen veteen. Vatkaa käsin rakenne tasaiseksi, lisää suola ja loput jauhot hyvin alustaen. Jätä kimmoisa taikinapallo, joka irtoaa kulhon reunoista, kohoamaan vedottomaan paikkaan.
Taputtele käsin kohonnut taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteiden valmistuksen ajan. Levitä pohjalle paseerattua tomaattia ja lado päälle hienonnetut täytteet. Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.

Perushyvää :) Mummon kanssa just tuossa viime viikolla juttelin ja pyysi minua tekemään samanlaista pizzaa, jota tein kotona asuessani. Pohja oli paksu ja mehevä, täytettä paljon ja yleensä kinkku-ananas-aura. Mitenhän miusta tuntuu, että nykyisin pizzoista tulee tosi ohkaisia ja makukin on täysin erilainen, vaikka pohjaohje sama ja täytteetkin suunnilleen :)