1246986025_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uuniperunoita tuli tehtyä ikuisuus sitten :) Joka tapauksessa, hyvää, halpaa ja nopeata. Sinänsä hassua, ettei näitä tule tehtyä kuin ehkä kerran pari vuoteen.

rosamunda-perunoita (1-2/ruokailija)
1 prk creme fraichea
1 suolakurkku
1 (puna)sipuli
100 g kinkkua
(rosé)pippuria
suolaa

Kääri pestyt ja kuivatut perunat folioon ja paista 150-asteisessa uunissa kypsäksi (n. tunti-puolitoista). Tee sillä välin täyte sekoittamalla hienonnetut ainekset ja mausteet creme fraicheen. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti. Viillä perunoihin risti ja purista vastakkaisia sivuja yhteen, että perunaan tulee tilaa täytettä varten.

Täytettä voi tehdä tuplamäärän, jos syöjiä on enemmän. Tämä ohje riittää n. neljälle isolle perunalle. Muistaakseni. Joka tapauksessa tämä täyte on yksi lemppareistani ja muunneltavissa/lisäiltävissä jokaisen oman maun mukaiseksi ja tämä käy mihin vaan.