Kyllä, koko vuoden grillailut mahtuu yhteen postaukseen... Koskaan en ole näin harvoin päässyt grillaamaan, mutta pääsipä sentään parin vuoden tauon jälkeen muurikkalettuja paistamaan... Olin käytännössä koko kesän kaupungissa ja vanhemmat sekä veli taas asuivat maalla, joten koko kesän aikana ei nähty kuin ihan muutama kerta, mitä he kävivät kaupungissa tai mie maalla. Grillailtiin siis maalla. Että ensi kesää ja grillikautta odotellessa :D


Retrokattaus rannassa, oisittepa nähneet loputkin astiat ja salaattiottimet :D Samalla reissulla tuli heitettyä kahden vuoden talviturkki ja saunottua uudessa rantasaunassa, olipa hyvät löylyt ja lämpöistä vettä.. Tarjolla oli erilaisia makkaroita sekä eväsrasiaan tekemääni fetasalaattia. Miun suosikkimakkara on ehdottomasti Camping, jossa ei liha kummittele. Lisäksi ihan mahtavaa oli tuo Tapolan sinihomejuustomakkara, bratwursti ei edelleenkään kuulu suosikkeihini. Ja punaista Turun Sinappia kaveriksi :)


Olin näköjään napannut myös makkaroista kuvan muistin virkistykseksi. Maistakaa ihmeessä Tapolan Aurellaa, taisipa olla muitakin saman firman maustettuja makkaroita kaupassa myynnissä.


Mummolan pihaan viritettiin grilli ja grillissä paistuivat broilerin fileet, pekoni-herkkusienet (täytteenä pippurituorejuustoa) sekä maissit. Lisäksi keitettiin uusia perunoita ja tein perinteistä kermaviilikastiketta (ruohosipulia, sinappia, pippuria, suolaa ja sokeria) sekä vihersalaattia. Maissille ja pihville laitettiin päälle Lieksan Meijerin Grillimaustevoita. Ekaa kertaa koitin tehdä osan pekoni-herkkusienistä folionyytissä, ettei kaikki juusto karkaa grilliin. Noh, totesin että kyllä perinteinen keino on parempi. Foliossa ei tule niin rapsakka pekoni ja lopulta juusto juoksi ihan samalla tavalla folion rikkoutuessa...


Bloggaaja itse paistamassa n. kello 23.25 muurikkalettuja mummolan pihassa. Meni vähän myöhäiseksi itse grillailu, jonka jälkeen lähdettiin rantaan saunomaan ja uimaan... Ja lettutaikina odotti jääkaapissa monta tuntia paistajia. Pikkuveli otti kuvan ja hihitteli miulle, kun hätistelin koko ajan mäkäräis- ja itikkaparvea pois kimpustani,toki töläsin itseeni Offia kaikki pari kolme päivää, kun olen aika allerginen ihan perinteisillekin pistoille... Opetin samalla veljen paistamaan muurikkalettuja ja hyvinhän ne luonnistui eräjutuista kiinnostuneelta 16-vuotiaalta :)


Muurikkalettu taiteltuna neljään osaan, kaverina mansikkahilloa, tuoreita mansikoita ja vanilliinilla maustettua kermavaahtoa :) Kevyt iltapala puoliltaöin... :D Niin ja lettutaikina oli ihan perinteinen, eli maitoa, vehnäjauhoja, kananmunia, suolaa, sokeria ja tilkkanen öljyä. Muurikkaan paistettaessa Oivariinia tai voita.