125 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
120 g taloussuklaamuruja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 prk kermaviiliä
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan hitaasti vatkaten. Sekoita joukkoon suklaarouhe, kuivat aineet ja lopuksi kermaviili. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai silikooniseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti (kokeile kypsyyttä tikulla). Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
Kakku oli tosi hyvää ja se näytti myös hauskalta, kun suklaamuruset pilkistivät valmiista kakusta. Onneksi en laittanut kakkuun kaakaojauhetta tai sulattanut suklaata! Sokerin määrää voisi pienentää kyllä jopa desillä, jos ei välitä niin makeasta, vaikkei tämä mitään yltiömakeata ollut.
Kommentit