Tein pääsiäisloman kunniaksi toscapiirakkaa, ohje on mummoni vanha.

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
150 g voita sulatettuna

100 g voita
150 g mantelilastuja
1 dl sokeria
3/4 dl maitoa/kuohukermaa
1½ rkl vehnäjauhoja

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, maito ja voisula kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kiehauta kattilassa kuorrutusaineet. Levitä kuorrutut puolikypsän pohjan päälle ja paista 250 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea.

Olipas hyvää :) Tein tämän korkeampireunaiseen suorakaiteen malliseen lasivuokaan. Kuorrutetta on melko paljon - ainakin keskellä - kun tuntuu aina uppoavan kuorrute sinne vaikka kuinka kauhoo varovasti sitä pohjalle ja aloittaa reunoilta... Toscakakku on mainio tapa käyttää kaapista vanhaksi menevät mantelilastut! Parasta on nuo toffeenmakuiset reunat... :)