Eräänä iltana valmistin maalla grillissä ruokaa
broilerin rintafileetä, maissia, tomaattia, ananasta ja nippusipulia
Maissille sipaisu voita ja ripaus suolaa ja mustapippuria, fileelle maustevoita, tomaatti sai pintaan vain suolaa ja mustapippuria. Kasvikset, tai ainakin sipuli, olisi kannattanut silata öljyllä, niin ei olisi ehkä hiiltynyt ihan niin pahasti. Grillitomaatit ovat hyviä, mutta muut niistä ei oikein meillä välitä koostumuksensa takia.



Perinteisesti makkaraa ja ananasta grillistä ja tuoreita vihanneksia kylkeen
Testattavana oli Kivikylän Juustotuhti -grillimakkara ja ainakin miulle se oli valtaisa pettymys. Makkaramassa oli todella kovaa ja melko mautonta, juustoa ei sieltä oikein havainnut ja suutuntuma oli muutenkin ikävä. Gluteeniton, laktoositon ja lihaa melkein 90 %, joten siitäpä se sitten johtuikin. Mie olen jauhomakkaran ystävä, niissä ei liha kummittele :D
Normaalisti laitetaan grilliin Campingia tai juustoista Campingia, Hiillosta tai jotain makumakkaraa. Aurellaa kun vielä sais tänä kesänä... Muuten alkaa makkarakiintiö ollakin jo täysi tämän vuoden osalta.
 
 
Kerran testattiin naudan paahtopaistia pihveinä grillissä. Tai aivan alunperin Muurikassa, mutta tuntui että pihvit vaan keittyivät, joten siirrettiin ne kaasugrilliin. Paistettiin mediumin plussaks tai melkein kypsäksi ja kaveriksi kaupasta valkosipuli-maustevoita. Kaverina Meiran uutuuksilla maustettua kasvishässäkkää muurikasta. Liha oli kyllä hassun väristä, mutta ihan maistuvaa. Silti naudan ulkofilee on ehdoton ykkönen grilliin, nams!



Juhannuksen jälkeen grilliin päätyi valmiita grillitassuja, joille tein kaveriksi maustevoita ruohosipulista, sitruunapippurista, valkosipulijauheesta, suolasta ja mustapippurista. Tassuja olen viimeksi syönyt kymmenisen vuotta sitten ja ihan kohtuullisen hyvältä maistui, kun laittoi maustevoita pintaan. Ehkä sellaisia taco-taskuja vielä haluaisin näistä valmisjutuista kokeilla.