Suklaata oli jemmassa kaapissa ja uusimmasta Maku-lehdestä sattui sopiva ohje eteen, joten eikun leipomishommiin! :) En ole koskaan ollut mikään suuri suklaan ystävä, mutta fondantit ja mutakakut kyllä uppoaa, jos niitä on jossain tarjolla.  Ohjeen Maku-lehteen on antanut laulaja Emma Salokoski, joka kehui kakkua hyväksi. Eikä suotta. Taitaapa olla samalla ensimmäinen blogini mutakakkuohje tässä, olkaapa hyvä! :)

26-28 cm irtopohjavuokaan

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

tarjoiluun turkkilaista jogurttia (tai kermavaahtoa/vaniljajäätelöä)

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat, pingota pohjan päälle leivinpaperi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja lisää sulamisen loppupuolella myös suklaa sulamaan joukkoon, sekoita ahkerasti ettei pala pohjaan. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita se varovasti muna-sokerivaahtoon, käytä nuolijaa. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia (mie paistoin tasan 20 minuuttia ja oli juuri sopivaa, mieluummin paistaa liian vähän kuin liian paljon). Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten tarjoiluvadille. Kakku kiinteytyy jääkaapissa, joten jos haluaa ihanan tahmaista ja valuvaa kakkua, kannattaa se syödä mahdollisimman pian uunistatulon jälkeen.

Olipas nopea kakku! Ihanan valuvaa ja tahmaista keskeltä, melkein olisi vieläkin vähemmän paistoa riittänyt. Tarjoilin kaverina turkkilaista jogurttia, joka on mukavan hapanta ja taittaa sopivasti kakun makeutta. Suklaaksi testasin Terhiltä saamaani jenkkiläistä Bakersia, joka on makeuttamatonta. Voin kertoa, että oli aika elämys maistaa sitä paljaaltaan kun on makeutettuun (maito)suklaaseen tottunut... :D Laitoin sitten 120g perinteistä makeutettua taloussuklaata ja 3 palaa (á 28g) Bakersia. Lopputulos oli loistava, mutta valitettavasti ulkonäkö kärsi taas, kun mulla ei ole tarpeeksi isoa tarjoiluvatia, jolle tuollainen iso kakku kunnolla mahtuisi. Murtui puolet reunoista ja meni muutenkin vähän kasaan. Käytän isoa Teeman ruokalautasta, kun iso kakkukupu ei oikein jääkaappiin mahdu, miten siinä voikaan olla niin älyttömän korkea se kupu ja pyöreäkin vielä... Pitää investoida pikimmiten johonkin kivaan lautaseen ja/tai pienempään kuvulliseen vatiin.



Suklaan yksityiskohdat ja erikoinen pakkaustapa. Jäi siis vielä tuota suklaata jemmaan ja paketissa perinteinen brownies-ohje, joten varmaan niitä tulee testattua sitten. Tätä suklaata muuten bongasin Helsingistä Behnfordsin liikkeestä, joka taas on jossain keskustassa muistaakseni WTC:n lähellä. Kaupasta saa kaikkia jenkkijuttuja, pääasiassa namuja ja jotain säilykkeitä. Ihan hauska paikka, vaikka mitään en sieltä ostanutkaan elokuussa käydessäni.