Ostin elokuussa Confetissa käydessäni banoffee curdia, jota jo alunperin ajattelin käyttää kääretorttuun. Tässäpä ohje curdista tehtyyn kääretorttuun, täytteeksi tietenkin sopii mikä vaan mieleen juolahtaa :) Sopii makeannälkäisille!

1 lasi kananmunia
1 lasi sokeria
1/3 lasi vehnäjauhoja
1/3 lasi perunajauhoja
1/3 lasi kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

vajaa prk banoffee curdia
2 banaania
½ limen mehu

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon yhdistetyt kuivat aineet ja nostele taikina sekaisin, älä vatkaa tai hämmennä liikaa. Levitä taikina pellille ja paista 175 asteessa kypsäksi (ehkä n. 10 minuuttia). Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille, levitä curdia pohjalle ja päälle limenmehulla maustettua banaanisosetta. Kääri levy rullaksi leivinpaperin avulla ja siisti tortun päädyt. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

Maukas, herkullinen ja kohtuullisen makea kääretorttu. Banoffee curd maistui hyvälle ja banaanisoseen kirpakkuus taittoi makua kivasti. Tein seoksen kahdesta banskusta ja puolikkaasta limestä, mutta en sitten käyttänyt kuitenkaan ihan kaikkea. Olisi kannattanut, sillä yön yli jääkaapitettaessa torttu imee kosteutta ja banskua olisi voinut olla lopulta enempikin. Täytteen banoffeen voi tietysti tehdä keittämällä kondensoitua maitoa ja lisäämällä mukaan runsaasti banaania joko siivuina tai limellä terästettynä soseena. Tätä riittää hyvinkin yksi siivu ja on kohtuullisen juhlavaakin maultaan, on tuo curdikin kuitenkin sen verran arvokasta, ettei sitä ihan aina raaskisi käyttää. Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla noita Confetista saatavia Mrs. Bridges -tuotteita, ovat tosi herkullisia!


Herkkua myös suoraan purkista lusikoituna!


Toivottavasti oikean reunan lasista näkee, mitä tarkoitin kuivien aineiden määrillä: pohjalla vehnäjauhot, keskellä perunajauhot ja päällä kaakaojauhe + leivinjauhe. Kananmunien määrä määrittää muiden kuivien aineiden määrät, joten ne rikon aina ensimmäisenä lasiin. Tällä kertaa lasiin meni neljä pientä kananmunaa.