Flunssa alkaa olla vähitellen voitettu, joten tänään jaksoin sen verran touhuta, että tein ruokaa pakastimesta löytyneistä broilerifileistä. Synttäreitäkään ei flunssan takia viime viikolla juhlittu kakkukahvien merkeissä, mutta jospa jo ensi viikolla kalenteriin saisi sen verran aikaa. Neljäsosavuosisata tuli tälle bloggaajalle nyt mittariin, niin se aika kuluu - blogikin täyttää syksyllä jo viisi vuotta, vaikka vastahan tämän harrastuksen aloitin... Haaveissa oli kyllä järjestää pienet kekkerit pinkillä prinsessa/hellokitty-teemalla, mutta toisaalta oman mielenrauhan kannalta varmaan ihan hyvä, etten päässyt toteuttamaan sitä, kaikki pinkki ja blingbling olis varmaan ollut liikaa miulle, jonka lempiväri on musta :D Ja sitten takaisin ruokaan: testasin toista kertaa aurakermaa ja lopputulos taitaa olla se, että jatkossakin ostan vain kuutiona sitä ja teen kastikkeen siitä, tai miten sitä nyt ikinä käyttääkään :) Ainakin miun makuun aurakermassa on liian vaisu maku, varsinkin jos esim. kastikkeeseen tulee muitakin aineosia. Sipulikerma ja juustokerma on enemmän miun makuuni. Ja huomasin taas kerran, ettei passaa chilin kanssa läträtä. Laitoin kastikkeeseen tosi vähän sweet chili saucea, mutta lopputuloksena oli punoittavat ja kutisevat huulet. Liekkö sitten osansa sillä, että siitepölyä alkaa olla ilmassa ja herkistää normaalia enemmän - kohtapa sitten pärskitään taas ihan urakalla pari kuukautta. Ikävää, ettei pysty syömään kaikkea mitä haluaa, vihaan allergioita yli kaiken!

4 broilerin rintafileetä
1 prk ananaskuutioita
1 sipuli
1 prk aurakermaa
½ dl vettä purkin huuhteluun
suolaa
mustapippuria
3 rkl sweet chili saucea
(maizena-suurustetta tarvittaessa)
tagliatelle-pastaa
2 rkl auraa koristeluun

Ruskista fileet pari kerrallaan voissa kasarissa nopeasti ja nosta syrjään (putsaa pannu tarvittaessa talouspaperilla). Kuullota hienonnettu sipuli voin kanssa pannussa ja lisää mukaan ananaspurkin sisältö liemineen sekä aurakerma, huuhtele purkki vielä vedellä ja lisää huuhteluliemikin mukaan. Anna kastikkeen kiehahtaa ja lisää mukaan broilerit kypsymään loppuun, älä kuitenkaan kypsennä liikaa. Kun pasta on melkein valmista, nosta broilerit pois pannusta, lisää mausteet ja kiehauta. Lisää tarvittaessa tummaa tai vaaleata kastikesuurusta. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen ja annostele lautasille. Nosta pastan päälle broilerifile ja murustele auraa päälle. Tarjoa kaverina salaattia.

Aika peruskauraa, ei mitään suuria tunteita herättänyt ja värikin kastikkeessa oli melkoisen rujo. Hyvää perusruokaa kuitenkin, varsinkin kun lisäsi vähän auraa mukaan tarjoiluvaiheessa. Tai sitten miun makuaisti on vielä sen verran mennyttä, etten maista mitään ja arvioni ruoasta on liian tuomitseva. Kastikkeeseen olisi kivasti käynyt ananaksen tilalle/kaveriksi  esim. kruunuvihannekset, mutta eipä tullut ajoissa mieleen. Niin ja halutessaan fileet olisi voinut kuutioida ja tehdä kastikkeen niistä. Kastikkeen väri taas johtunee siitä, että sipulit kerkesi ottaa aika reilusti väriä ja broilerikin oli rankankermamarinoitua, eli siitäkin tuli väriä ruokaan. No, onpahan yksi pakkaus pakastimessa vähemmän! Tästä tuli onneksi sen verran iso satsi, että riittää evääksi töihin, joten kannatti kokata vaikkei se niin suuremmin tänään olisi huvittanutkaan :) Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!