Tämä ohje on arkistojen aarre joulukuun alkupuolelta. Couscous-salaatit ovat hyviä, niitä pitää vaan muistaa "mehustaa" tarpeeksi, ettei lopputulos ole kuivaa murua. Mukaan tulee yleensä laitettua juustoakin, yleensä "sinkkufetaa", eli sitä snack-pakkauksessa olevaa fetaa, jossa on mukana valkosipulinkynsiä, oliiveja tai aurinkokuivattua tomaattia. Samalla saa kätevästi maukasta öljyä salaattiin. Ja couscous on myös edullista, kannattaa testata. Nam!

2 dl couscous-suurimoita
2 dl vettä
loraus sipulifondia (tai kanafondia)
1 limen mehu (tai sitruunamehua)
4 rkl öljyä
1 pkt valkosipulimarinoitua broilerisuikaletta
1 iso sipuli
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaatteja
oliiveja
kurkkua
pehmeää, kuoretonta vuohenjuustoa (president)

Kiehauta vesi ja fondi kattilassa. Lisää joukkoon couscous, laita kannen alle hautumaan muutamaksi minuutiksi. Kun couscousit ovat turvonneet, sekoita haarukalla rakenne rikki ja lisää joukkoon sitrusmehu ja öljyä. Anna jäähtyä. Kun couscous on jäähtynyt, sekoita joukkoon hienonnetut salaatit, kurkut, tomaatit ja oliivit - mitä ikinä käytätkää.  Tarkista salaatin maku, lisää tarvittaessa sitrusmehua, öljyä tai muita aineksia - salaatin tulee olla mehukas.  Paista voissa kanasuikaleet ja isohkoiksi paloiksi jätetty sipuli kypsäksi. Kaada kanasipuliseos couscous-salaatin päälle ja ripottele mukaan vielä murustettua vuohenjuustoa. Nautiskele :)

Ihan mielettömän hyvää ruokaisaa salaattia! Harvoin ostan kanasuikaleita, kun ne on niin heikkolaatuisia, mutta nämä oli oikeastaan ihan jees. Kanapalat oli isoja eikä marinadi "muhjaantunut" paistettaessa oksennuksen näköiseksi, ei tullut teurasjäte-fiilistä. Valkosipuliakin oli oikein mukavasti ja se maistui lopputuloksessa kivasti, mutta jos on oikein iso valkosipulinystävä, voi sitä hienontaa vielä lisää mukaan. Tuo presidentin vuohenjuusto on miun lempparia, paketissa on kaksi 6 osaan leikattua pehmeää kiekkoa ja maku on tosi kiva, sellainen pehmeän kermainen. Käytän sitä niin salaatteihin kuin mm. keittojen päälle. Nam! Pitäis kyllä varmaan joskus jotain muutakin chevreä ostaa, mutta ne kuorelliset jotenkin vähän tökkii - ehkä ei vain ole sattunut kohdalle mieleistä. Kertokaa ihmeessä vinkkejä ja mikä on oma suosikkivuohenjuustosi! Tämän presidentin käyttämisen opin ex-kollegaltani, kiitos vinkistä! :) Niin ja couscous-salaatit ovat siitä käteviä, että siihen voi upottaa kaveriksi ihan mitä tahansa lihoja ja kasviksia, kunhan vaan muistaa tehdä tarpeeksi kostean siitä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.