Tein viime viikolla pastasalaattia teemalla "kaapit tyhjäksi". Siten syntyikin oikein makoisa ruoka ja kaappeihin sai lisää tilaa - tulipa tehtyä yksi löytökin, joka päätyy käytettäväksi näillä näkymin tällä viikolla. Salaatti oli yhdelle melko iso ja ruokaisa, joten siitä riitti moneksi päiväksi syötävää. Tosin eipä hirmuisella helteellä ja flunssassa hirveästi mitään muuta jaksanutkaan tehdä, kuin levätä ja juoda vettä.

250 g maustamattomia broilerin filesuikaleita
½ sipuli
½ dl sweet chili saucea
suolaa
mustapippuria

2 dl majoneesia
currya
mustapippuria
suolaa
½ sipuli
1 prk ananasta valutettuna
2 dl makeita maissinjyviä
1/3 pss farfelle-pastaa + tilkka sipulifondia keitinveteen
1 prk kidney-papuja suolaliemessä
persiljaa

Paista broilerinfilesuikaleet voinokareessa lähes kypsiksi, lisää pannulle kuullottumaan sipuli. Mausta kypsät broilerit ja sipulit suolalla, pippurilla ja chilikastikkeella. Anna jäähtyä.
Keitä pasta lähes kypsäksi sipulifondilla maustetulla vedellä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna jäähtyä.
Sekoita majoneesiin isossa kulhossa mausteet ja lisää mukaan pilkotut ananakset, maissinjyvät valutettuna ja huuhdeltuna, sipuli hienonnettuna. Laita salaattipohja maustumaan ja viilenemään jääkaappiin. Lisää joukkoon kunnolla jäähtyneet pastat ja sekoita. Lisää viimeiseksi jäähtyneet broilerisuikaleet ja valutetut sekä huuhdellut pavut. Sekoita kunnolla ja maista. Mausta tarvittaessa lisää ja laita salaatti jäähtymään jääkaappiin ennen tarjoilua. Sekoita salaatti hyvin ennen tarjoilua ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Olipas hyvää! Majoneesipohjainen salaatti voi olla jopa hieman tunkkainen, mutta ainakin tämä oli ihanan raikas ja maukas. Mausteita jokainen voi laittaa makunsa mukaan, mie laitoin melko yksinkertaiset mutta hyväksi havaitut. Sipulia olisi makuuni saanut olla ehkä hieman enemmänkin, osa kun tuli paistettua pannulla. Rakastan kidney-papuja, joten ne sopivat tähänkin ruokaan loistavasti. Salaatti sopisi mainiosti illanviettoihin tai vaikkapa juhlien noutopöytään. Kannattaa kokeilla!