Tein viime viikolla suolaisten kuplavesilettujen täytteeksi tämmöistä pikanttia kinkkutäytettä. Täyte oli maukasta ja se sopisi hyvin myös uuniperunoiden tai voileipäkakkujen täytteeksi, kolmioleipiin tai vaikka ihan vaan näkkärin päälle. Käytin yhtenä mausteena keväällä messuilta ostamaani Ruoveden Herkun sinihomejuusto-dippikastikejauhetta, jota piti myös maistaa kurkkutikkujen kaverina. Mukavan makuista, vaikkakin jauhepussi levittää ympärilleen aika tanakkaa aromia, että piti laittaa se ilmatiiviiseen purkkiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

1 prk kermaviiliä
1½ rkl sinihomejuusto-dippikastikejauhetta (tai 1 pss kaupan dippijauhetta)
2 dl savukinkkusuikaleita
1 kesäsipuli
4 rkl sinappi-kurkkusalaatti
10 kirsikkatomaattia (ilman siemeniä)
mustapippuria

Sekoita kulhossa kermaviilin joukkoon dippijauhe ja anna makuuntua jääkaapissa hetki. Hienonna sillä välin kinkkusuikaleet pieneksi hakkelukseksi, sipuli pieneksi kuutioksi ja leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi (poista samalla siemenet, ettei täyte vetisty liikaa). Sekoita dipin joukkoon kaikki ainekset ja mausta tarvittaessa lisää mieleisillä mausteilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Hyvää! Sopi kivasti lettujen täytteeksi ja seuraavana aamuna ruisleivän päälle. Kurkkusalaattia on tullut käytettyä tosi harvoin tässä keittiössä, mutta nyt loppukeväästä ostin sitä itsekin. Miten te olette käyttäneet kurkkusalaattia tai sinappista kurkkusalaattia? Olin lähdössä reissuun, niin kaapissa ei kovin kummoisia aineksia ollut, joten tähän sopisi tomaatin tilalle tosi hyvin paprikakin. Jotenkin olen tykästynyt kinkku-paprika-sipuli -yhdistelmään erilaisissa tahnoissa.