Vietimme iltaa hyvän ruoan ja juoman parissa rakkaiden ystävieni kanssa pitkästä aikaa jokunen viikko sitten. Miun kontolleni jäi jälkiruoan tekeminen ja siihen sainkin idean muutamaa päivää aiemmin ollessani Helsingissä. Vierailin samalla nimittäin Tuusulan Confetissa ja siellä sattui silmiini hyydykejauheet. Sopiva maku löytyi, sillä tiesin porukassa olevan muitakin Crème Brûlée -faneja. Ainoa ongelma meinasi tulla siitä, kun metsästin iltayöstä paluulennon jälkeen pitkin kaupunkia vaahtoutuvaa kermaa ja lopulta sitä löytyikin melkein tarvittava määrä kauppahallin päädyssä olevan grillin kautta, joka pyörittää myös toisella puolella hallia olevaa elintarvikekioskia. Tiukille meni, mutta kerkesin kuin kerkesinkin kakun lopulta tehdä ja se ehti jopa hyytyä sopivasti tarjoilukuntoon, eikä kärsinyt edes pyöräilymatkasta kaupungin halki, vaikka vuoka tuntui pomppivan tarakalla korissa miten sattuu :)

150 g keksejä (miulla kanelisia)
100 g voita/margariinia
1 rkl sokeria
1 dl kylmää vettä
4 dl kuohukermaa (tai muuta vispautuvaa, mulla oli vispikermaa)

koristeluun
2 dl kuohukermaa
ananaskirsikoita (ei ollut, joten otin limen...)

Murskaa keksit ja sekoita murskan joukkoon sulatettu voi sekä ripaus sokeria. Taputtele muruseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja korkealle reunoille. Laita jäähtymään jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi. Vispaa hyydykejauhe kylmän veden joukkoon. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita hyydykeseos kerman joukkoon. Vatkaa tasaiseksi ja kaada seos jäähtyneen ja hieman kovettuneen keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai mieluiten yön yli. Juuri ennen tarjoilua vispaa kerma vaahdoksi ja pursottele tähtityllalla se kakun reunoille. Laita ananaskirsikoita tai jotain muuta kaunista kermanokareiden päälle ja tarjoile. 

Ihanaa ja todella pehmeää, johon rakennetta toi vaahdon krokanttirakeet! Kakku ei maistunut teolliselta, joka oli suurin pelkoni. Maku oli tasapainoinen ja mieto, mukavan pehmeä ja vaahtoisa verrattuna tavallisiin hyydykekakkuihin. Tosiaan, ohje sanoo että 5 dl kermaa, eikä erillistä liivatetta tarvita, mutta jos kakun tekee kuten minä, suosittelisin 5 dl kanssa lisäämään yhden liivatteen. Ainakin miun mielestä hieman tiiviimpi rakenne paksussa kerroksessa tätä olisi kivempi. Lime-koriste ei käynyt tähän ollenkaan, mutta lähi-Valtsussa ei ollut mitään muuta koristeeksi sopivaa, kuin sitrushedelmiä ja banaania, joten päädyin limeen - varsinkin kun olin kaupassa kakku kainalossa menossa illanviettoon. Pelkkä kermavaahtokin olisi varmaan riittänyt, mutta hieman väriä halusin mukaan kuitenkin. Ananaskirsikka oli siis se alkuperäinen suunnitelmani ja sen tuohon ohjeeseenkin kirjasin. Koska keksiä oli nostettu korkealle reunoille, oli kakunsyöjille yllätys se, että pohja olikin todella ohut ja täytekerros paksu ja erittäin pehmoinen. Loput meidän ihanista illallisjuhlista tulee myöhemmin blogiin :)
 
 
Samalla Confetista tarttui mukaan hyydykejauheen lisäksi Wiltonin pastavärejä. Värit ovat sky blue, pink ja valkoinen, joilla pitäisi saada aikaiseksi söpöjä värimaailmoja. Saas nähdä, milloin kerkeää kakkuja väsäämään ja värejä testailemaan, ideoita väreihin ja pursotteluihin kyllä on. En nimittäin ole omistanut tätä aiemmin kuin punaisen värijauheen, jonka avulla värjääminen on ollut lähinnä kamalaa. Oletteko käyttäneet pastavärejä muuhun, kuin kermavaahdon värjäämiseen?