Ihan perusruokaa, eli paprikaista jauhelihakastiketta, jonka kaverina sarvimakaronia ja toiselta lautaselta salaattia. Konstailematonta, maistuvaa ja nopeata arkiruokaa, jota tein maalla. Ehkä täältä löytyy jo vastaavia ohjeita, mutta pistetään nyt kuitenkin muistiin, vaikkei kuvakaan kovin edustava ole :)

400 g nauta-sikajauhelihaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
1 lihaliemikuutio
500 g tomaattimurskaa
ripaus sokeria
1½ dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää kuullottumaan hienonnettu sipuli. Anna ruskistua hieman ja lisää pannulle paprikakuutiot, hienonnettu valkosipuli ja lihaliemikuutio. Kun paprika on pehmennyt, lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä ripaus sokeria ja muut mausteet ja anna porista hetki. Lisää hautuneen kastikkeen joukkoon kuohukerma, kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile keitetyn makaronin ja salaatin kanssa.

Hyvää ja toimivaa! Päälle voi tarjoillessa raastaa vielä rahtusen juustoa. Loput tästä jauhelihakastikkeesta tuli laitettua lämpimiin voileipiin, muina täytteinä ruispalojen ja paahtoleivän päällä olivat kesäsipuli, tomaatti, ananas, metwursti ja juustoraaste. Tosi hyvää niinkin, eikä tullut hävikkiä :)