305059.jpg

Tein sitten vihdoinkin viikolla sitä lasagnea. Tämä ohje ei ole laihduttajalle... En ole koskaan tehnyt perinteistä lasagnea, vaan teen aina kermaisen tomaattikastikkeen. Helpompaa, kätevämpää ja maistuvampaa!
Ostin Hackmannin Kajsa-sarjan lasagnevuoan ja totesin, että kerralla voisi tehdä isomman annoksen kastiketta kuin tämä alla oleva on. Vuoka jäi melko tyhjäksi ja suuritöisenä sitä voisi laittaa pakkaseen enemmänkin. Juuston määrissä olisi ehkä petrattavaa vielä... No, mut tautisen hyvää se oli!

400 g naudan paistijauhelihaa (mahd vähärasvaista kuitenkin)
3 sipulia
1-3 valkosipulinkynttä TAI valkosipulijauhetta
4 dl paseerattua tomaattia (2x2dl tetra Pomi-soossia)
4 dl kuohukermaa
150 g emmentalraastetta tai enemmän
500g mozzarellaa, esim Riitan Herkku (laittaisin seuraavalla kerralla vähemmän)
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
oreganoa
sweet chili saucea

Ruskista jauheliha hyvin korkeareunaisessa pannussa. Kuullota sipulisilppu ja murskattu valkosipuli pienessä voinokareessa. Yhdistä sipulisilppu jauhelihaan, lisää paseerattu tomaatti ja kerma. Mausta vahvasti, mutta muista että juustotkin sisältävät suolaa. Anna muhia hetken aikaa liedellä.

Teflonvuokaa ei tarvitse voidella, mutta muihin vuokiin voi näyttää öljypulloa, vaikka paistos onkin melko rasvainen. Kaada osa jauhelihakastikkeesta vuoan pohjalle, ripota päälle osa emmentalraastetta tai raejuustoa, lado päälle lasagnelevyt. Kaada taas seuraavaksi jauhelihakastiketta ja levitä päälle puolet mozzarellasiivuista, lado lasagnelevyt. Viimeiseen kerrokseen tulee jauhelihakastiketta ja pinnalle loput mozzarellasiivut ja loput emmentalraasteesta.
Paista 200 asteessa vajaa tunti.

Rasvainen, tuhti ja epäterveellinen lasagne tarjotaan kevyen vihersalaatin kera. Juomaksi käy parhaiten vesi.