keskiviikko, 29. marraskuu 2006
Suklaakakku
2½ dl sokeria
200 g margariinia tai voita
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl rouhittua taloussuklaata
½ dl kermaa
kuorrutus:
½ dl kermaa
25 g margariinia
150 g taloussuklaata
Vatkaa perunajauhot, sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja kerma. Lisää seos taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai silikoonivuokaan, jolloin ei tarvitse jauhotusta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla ritilällä noin 50 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa foliolla paistamisen loppuvaiheessa. Kakku on kypsä, kun kakkuun tökättyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.
Kuumenna kerma ja margariini kattilassa, sulata joukkoon suklaa. Kuorruta kakku ja koristele esim. valkosuklaarouheella.
Ohje : Yhteishyvä-lehti, perunajauhomainos
Kommentit