keskiviikko, 6. joulukuu 2006
Kanafileet ja poronkäristys
4 kpl marinoimattomia kanafileitä
suolaa
mustapippuria
soijakastiketta
voita
Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla ja anna maustua ja lämmetä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Paista fileet voissa kypsiksi ja lisää melko lopussa soijakastiketta mausteeksi ja väriksi. Anna soijan keittyä kasaan. Tarjoile muusin ja pippurikastikkeen kera.
1 pss Pirkka-pippurikastikeaineksia
2½ dl vettä
½ dl kermaa
viherpippureita
rosépippureita
tabascoa
Sekoita kastikepussin sisältö kylmään veteen ja keitä 1 minuutti. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää pippureita ja tabascoa makusi mukaan, tarjoile kanafileiden ja muusin kera.
1 pkt poronkäristyslihaa
1 pkt pekonia
voita
suolaa
pippuria
vettä
Leikkaa pekoni pannulle pieneksi silpuksi saksilla, anna ruskistua jonkun aikaa. Leikkaa poronkäristysliha saksilla silpuksi pannulle pekonin sekaan, anna paistua kunnolla. Mausta reilusti suolalla, heitä joukkoon sopivasti ja makusi mukaan pippureita. Siirrä uunipataan ja lisää joukkoon hieman vettä. Anna hautua, mitä pidempään, sen parempi. Tarjoa muusin kera.
perunoita
suolaa
maitoa
voita
Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, muussaa perunat survimella tai sähkövatkaimella ja lisää sopivasti maitoa, mausta suolalla ja voilla.
Kommentit