Kakun myötä äidille suuret onnittelut,
että olet kestänyt minua nämä kaikki vuodet!
Iloista äitienpäivää! <3

583718.jpg

3 dl maustamatonta jogurttia
1½ dl siirappia
1½ dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 putkilo kardemummaa (noin 4-5 tl) (tai makusi mukaan)
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
1 tl soodaa
1-3 dl rusinoita
200 g voita/margariinia

Sulata voi kulhossa ja jäähdytä sitä hieman, voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Sekoita isossa kulhossa lusikalla jogurttiin sokeri ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää koko ajan sekoittaen jogurttiseokseen. Lisää jäähtynyt voisulu ja sekoita taikina tasaiseksi ja valuta tasaisesti kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti, vähän reilu.

HUOM: sekoittamalla rusinat jauhoseokseen estät niiden painumisen pohjalle paiston aikana
leikkaa kakkua vasta täysin jäähtyneenä, muuten se repeilee
voit koristella kakun sulatetulla valkosuklaalla raidoittamalla
miun kakkuun tuli liian vähän rusinoita, kun ne loppuivat kesken :/ Hyvää oli, nam!

VINKKI : paketoi kakku sellofaaniin ja laita "sulkijaksi" iso hainhammas-hiuskoru!