635833.jpg

Tämä ohje on KMSU:n ja Juliekin on tätä tehnyt. Vaikutti niin kivalta ja tosca on aina hyvää, että tässä lopputulokseni... Raparperit keräsi Nokipannu mummolan puutarhasta.


Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria

Täyte:
raparperin paloja

Kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa
2 tl aitoa vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu+jäähdytetty voi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina pohjalle. Ripottele pintaan kuorittuja raparperin paloja ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan, kunnes piirakka näyttää hieman ruskealta ja kypsältä ja kaada tosca piirakan päälle. Jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia/kunnes tosca on kullanruskeaa. Tarjoile vaikka jätskin kanssa!

HUOM : raparperin kanssa tulee AINA syödä jotain maitotuotetta, sillä raparperissa on oksaalihappoa niin paljon, että se vie hampaista kiilteen ja kuluttaa kropan omat kalsium-varastot...
Tosca kuohuu uunissa yllättävän paljon, joten uunin pesemiseltä vältyt, kun valmistat piirakan joko irtoreunavuoassa (korkeampi) tai normaalissa vuoassa, jonka laitat pellille leivinpaperin päälle.
Olisin laittanut ehkä hitusen enemmän raparperia (kiitos mummolle niiden kasvattamisesta) ja kermaviili sopi oikein hyvin piirakan päälle tarjoiluvaiheessa.
Piiraspohja oli aivan loistava, sopii varmasti hyvin kaikille piirakoille pohjaksi!