Tämä ohje on KMSU:n ja Juliekin on tätä tehnyt. Vaikutti niin kivalta ja tosca on aina hyvää, että tässä lopputulokseni... Raparperit keräsi Nokipannu mummolan puutarhasta.
Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
Täyte:
raparperin paloja
Kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa
2 tl aitoa vaniljasokeria
Vaahdota
munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu+jäähdytetty voi.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää
seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada
taikina pohjalle. Ripottele pintaan kuorittuja raparperin paloja ja
paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Valmista sillä välin
kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta miedolla
lämmöllä koko ajan, kunnes piirakka näyttää hieman ruskealta ja
kypsältä ja kaada tosca piirakan päälle. Jatka paistamista vielä n. 10
minuuttia/kunnes tosca on kullanruskeaa. Tarjoile vaikka jätskin kanssa!
HUOM
: raparperin kanssa tulee AINA syödä jotain maitotuotetta, sillä
raparperissa on oksaalihappoa niin paljon, että se vie hampaista
kiilteen ja kuluttaa kropan omat kalsium-varastot...
Tosca kuohuu
uunissa yllättävän paljon, joten uunin pesemiseltä vältyt, kun
valmistat piirakan joko irtoreunavuoassa (korkeampi) tai normaalissa
vuoassa, jonka laitat pellille leivinpaperin päälle.
Olisin
laittanut ehkä hitusen enemmän raparperia (kiitos mummolle niiden
kasvattamisesta) ja kermaviili sopi oikein hyvin piirakan päälle
tarjoiluvaiheessa.
Piiraspohja oli aivan loistava, sopii varmasti hyvin kaikille piirakoille pohjaksi!
Kommentit