700290.jpg

Tätä tein jo pari päivää sitten.
Tähteeksi jääneestä broilerista ja kastikkeesta voi seuraavana päivänä tehdä täytettyjä kolmioleipiä.

3 kpl broilerin koipireisiä
1 prk kermaviiliä
3/4 sipulia
curryä
mustapippuria
suolaa
muutama tippa tabascoa
paprikajauhetta

jäävuorisalaattia
kurkkua
1/4 sipulia
vesimelonipalloja

Laita broilerin reisikoivet syvään vuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Paista 175-200 asteisessa uunissa tunti tai vähän reilu. Kanoista irtosi varmaan yli 5dl nestettä...
Tee kanojen paistuessa kermaviilikastike sekoittamalla siihen hienoksi pilkottu sipuli ja mausteita maun mukaan. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ennen tarjoilua. Sekoita pari kertaa.
Valmista lisukesalaatti, ota palloraudalla melonista pallukoita salaattiin koristeeksi.
Itse en syö broilerinnahkaa, joten poistin sen ennen tarjoilua, pari lusikallista kastiketta päälle ja salaattia siihen viereen. Hyvää ja kesäistä!

Kolmioleivät:
tähteeksi jäänyt broileri paloitellaan pieneksi ja sekoitetaan loppuun kermaviilikastikkeeseen. levitetään leipäpalalle, painetaan toinen kanneksi, leikataan kulmittain kahdeksi kolmioksi ja annetaan hetken maustua ja pehmentää leipää. toimii.


Mie en kyllä tykkää noista reisikoivista sen takia, koska niistä irtoaa kauheasti nestettä, niissä on nahka joka menee miulla hukkaan ja itse syötävää lihaa on erittäin vähän, kun on kaikkea inhottavaa retlaketta ja luuta koko palat täynnä. Tietysti tälleen tositosi harvoin vaihteluksi ja nyt kun reissusta yöllä tullessa ABC:ltä ei oikein muuta kanaa saanut... File on paras.