888504.jpg

Taas nopeata, mutta maistuvaa kotiruokaa.
Nykyisin Uncle Ben's-riisipaketeissa ei ole kunnollisia mittoja tai riisinkeitto-ohjeita, niin ajattelin testata noita pussiin pakattuja 2 hengen riisi-annoksia. Oikein toimiva ja kätevä, kerrankin tulee riisiä oikea määrä. Nimimerkillä "aina keittänyt liikaa". Ja eipä varmaan jää riisit ikuisiksi ajoiksi kaappiin pyörimään, kun aika harvoin kuitenkin tulee riisiä tehtyä ruoaksi. Pakkauksessa kun on 4 pussia. Kannattaa testata!

200 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
2 sipulia
1 punainen paprika
1-2 rkl kanafondia
3 rkl valkosipulituorejuustoa
2 dl vettä
mustapippuria
jasmiini-riisiä

Ruskista kanasuikaleet öljyssä ja lisää pannulle kuullottumaan hienonnettu sipuli sekä paprika. Hauduta kypsäksi ja lisää fondi, mausteita ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää tuorejuustoa makusi mukaan. Suolaa ei mielestäni tarvitse lisätä, sillä sitä on fondissa ja juustossa.
Keitä runsaasti vettä ja lisää suolaa veteen. Nosta riisipussi varovasti kattilaan ja laita kansi päälle. Anna hautua 10 minuuttia, nosta pussi varovasti pois vedestä, valuta hetki ja ota kulmista kiinni, repäise pussi ja nosta tarjolle juuri passeli riisi. Tarjoile kanakastikkeen ja salaatin kera. Koristele annos persiljalla.

Tosi hyvää oli!