1738095.jpg

Pitipä sitten tehdä uudelleen sämpylöitä, huomenna voisi viedä maistiaiset perheellekin, kun lähdemme Ilomantsissa käymään.

1½ dl tomaattikeittoa
1½ dl vettä
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kaurahiutaleita
4-5 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
ripottelin päälle siirappivettä ja emmental-raastetta

Lämmitä tomaattikeitto ja vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola. Sekoita vatkaimella ja lisää tuorejuusto sekä kaurahiutaleet. Lisää jauhoja vähitellen ja siirry lopulta käyttämään isoa kapustaa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota puolisen tuntia ja leivo sämpylöiksi. Ripottele päälle halutessasi siirappivettä tms ja lisää juustoraaste.
Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.

Näistä tuli ihan oransseja! Eikä tomaattikaan maistunut sen kummemmin, vaikka oletin maun olevan vahvempi. Ja hyviä olivat, vaikka vähän lässähtivätkin. Varmaan laitoin liian vähän jauhoja, koska oli melko vaikea saada pellille öljytyin käsin, levisivät ja lässähtivät lopulta. Ja tein nyt vain 9 sämpylää,  niin tulee  leikkeelle oikean kokoinen alunen  x)